LGS yüzdelik dilimleri ve tercih robotu, öğrencilerin ve eğitimcilerin gündeminde yer alıyor. LGS taban puanları ve yüzdelik dilimleri, aldıkları puan ile tercih işlemlerini gerçekleştirmek isteyen pek çok öğrencinin araştırdığı konu olmaya devam ediyor. LGS tercih robotu ile birlikte okulların en düşük yüzdelik dilimleri ve kontenjanı hakkında bilgi sahibi olacak olan öğrenciler, LGS 2020 yüzdelik dilimleri ile kendilerine en uygun okulları tercih edebilecek. Diğer taraftan tercih süreci hakkında da bilgi yayımlayan Milli Eğitim Bakanlığı, 20-29 Temmuz tarihlerinde ilk tercihleri kabul edecek. Bu yıl tercih listesinde 10 adet okul yer alabilecek.

Tercih robotu, e-Okul üzerinden tüm veli, öğrenci ve rehber öğretmenlerinin kullanımına açıldı.

Öğrenciler, bu robotu kullanarak istedikleri yüzdelik dilim aralıklarında hem il hem de ülke genelinde okul listelerini ve okullarla ilgili detaylı bilgileri görebilecek.

Robotta okul türleri, il, ilçe ve 2019'a ait taban puanlarına göre arama yapılabilecek.

Tarama sonunda oluşan listelerde merkezi sınav puanı ile öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarının tercih kodu, okul adı, türü, öğretim süresi, öğretim şekli, pansiyon durumu, yabancı dili, kontenjanı, adresi, 2019 yılı taban puanlarına ulaşılabiliyor.

LGS TERCİH ROBOTU 2020 İÇİN TIKLAYINIZ